Deel jouw aanpak van lichamelijke belasting in de goede praktijken competitie
Iedere werknemer heeft te maken met lichamelijke belasting. Er kan sprake zijn van overbelasting, maar ook onderbelasting kan leiden tot gezondheidsschade. Veel bedrijven weten de oorzaken van lichamelijke over- en onderbelasting al succesvol aan te pakken. Deze goede voorbeelden zijn een bron van inspiratie voor andere bedrijven die hiermee aan de slag willen. Bedrijven met een goed voorbeeld van hun aanpak kunnen meedoen aan de Goede Praktijken Competitie 2021. Wie gaat er met de winst naar huis?
Aanpak is maatwerk
In het kader van de campagne Gezond werk: Verlicht de last!, organiseert het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk de Goede Praktijken Competitie 2021, gericht op de aanpak van lichamelijke belasting in een bedrijf. Deze aanpak is maatwerk. Een goede inventarisatie, effectieve maatregelen en goede voorlichting zijn allemaal belangrijk om gezond en veilig te kunnen werken. De goede praktijken moeten laten zien welke maatregelen zijn getroffen om lichamelijke belasting aan te pakken en hoe men hiertoe is gekomen.
Meld je goede praktijk nu aan!
Door kennis en ervaring over jouw succes-aanpak voor lichamelijke belasting te delen, worden andere bedrijven geïnspireerd om hier ook mee aan de slag te gaan. Laat daarom zien hoe jouw bedrijf of branche omgaat met lichamelijk belastend werk door voor 1 september 2021 jouw goede voorbeeld aan te melden. En wie weet maak je kans op de prijs van €1.500 én een nominatie voor de European Good Practice Award.
Meer weten over de aanpak van lichamelijke belasting?
Zie ook de campagnes ‘Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan’ en ‘Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap!’