Dag van de BHV 2024: laat zien dat jouw bhv’ers goud waard zijn!

Op maandag 4 november 2024 is het weer tijd voor de Dag van de BHV! Dit is dé dag waarop werkgevers stil kunnen staan bij het essentiële werk van bedrijfshulpverleners (bhv’ers). Het thema van dit jaar, ‘BHV, als elke seconde telt!’, benadrukt hoe cruciaal snelle en doortastende acties van bhv’ers zijn in noodsituaties. Elke seconde kan tenslotte een wereld van verschil maken.

Logo Dag van de BHV, 4 november

Bhv’ers staan klaar om in actie te komen wanneer elke seconde telt – of het nu gaat om een brand, een ongeval of een evacuatie. Ze zijn vaak de eersten die handelen, nog voordat de professionele hulpdiensten arriveren. Hun aanwezigheid maakt het bedrijf veiliger en helpt calamiteiten beheersbaar te houden. Daarom is het belangrijk om hen op deze speciale dag de waardering te geven die ze verdienen.

Zet bhv'ers op een voetstuk!

De Dag van de BHV is het ideale moment voor werkgevers om hun bhv'ers in het zonnetje te zetten. Bijvoorbeeld door middel van een cadeautje, een speciale bijeenkomst of lunch. Het laten zien van waardering motiveert en bevestigt dat hun werk essentieel is voor de veiligheid binnen het bedrijf.

Daarnaast kunnen werkgevers deze dag aangrijpen om binnen hun organisatie extra aandacht te besteden aan het belang van bedrijfshulpverlening. Het is namelijk belangrijk dat de kennis en vaardigheden van bhv'ers up-to-date zijn en dat werkgevers blijven investeren in hun training. Het gaat niet alleen om het naleven van de regels, maar ook om de veiligheid van iedereen binnen de organisatie. Want in noodsituaties telt elke seconde!

Kortom, op de Dag van de BHV 2024 is het tijd om bhv’ers in de schijnwerpers te zetten en te onderstrepen dat veiligheid altijd topprioriteit heeft. 

Meer informatie en inspiratie vind je in de toolkit 2024.