5 november: webinar over (on)gewenste omgangsvormen op het werk

De Rijksoverheid organiseert op dinsdag 5 november een gratis webinar  ‘Hoe voer ik het gesprek over (on)gewenste omgangsvormen op het werk?’ voor werkgevers leidinggevenden. Hoe ga je met elkaar om? Wanneer gaat een aanraking, opmerking of bepaald gedrag te ver voor de ander? Het webinar biedt concrete handvatten om op een veilige en constructieve manier in gesprek te gaan over omgangsvormen en samen heldere afspraken te maken.

Beeldmerk_campagne_SGG

Duidelijke afspraken over gewenste en ongewenste omgangsvormen dragen bij aan een veilige werkomgeving en het voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Als medewerkers zich veilig voelen op het werk is er minder ziekteverzuim en meer werkplezier. Een gesprek beginnen over ongewenste omgangsvormen kan best ongemakkelijk voelen. Daarom nodigt de Rijksoverheid werkgevers uit voor het webinar ‘Hoe voer je het gesprek over (on)gewenste omgangsvormen op het werk?’. 

Handige tips en handvatten 

Tijdens het webinar geeft een deskundige op het gebied van gespreksvoering over kwetsbare onderwerpen praktische tips en handvatten. Daarnaast vertelt Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, waarom het zo belangrijk is om het gesprek over (on)gewenste omgangsvormen preventief te voeren. Ook delen medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en het Conservatorium van Amsterdam hun ervaringen met het bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag binnen hun organisatie. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. 

Praktische informatie over het webinar 

Wil je het webinar bijwonen? Hieronder vind je de belangrijkste informatie.  

  • Datum: dinsdag 5 november 12.00 – 13.00 uur. 
  • Locatie: je volgt het webinar online vanaf je computer, tablet of telefoon. 

Toolkit Seksueel grensoverschrijdend gedrag op het werk 

Wil je alvast meer informatie over het voeren van het gesprek over (on)gewenste omgangsvormen op het werk en seksueel grensoverschrijdend gedrag? Bekijk de website metelkaartrekkenwedegrens.nl of de toolkit Seksueel grensoverschrijdend gedrag op het werk