Week van de Werkstress

Van 11 tot en met 15 november 2024 organiseert branchevereniging OVAL de Week van de Werkstress. Werk hoeft namelijk niet te zorgen voor een ongezonde mate van stress. Tijdens de Week van de Werkstress ontdek je wat jij kunt doen om je medewerkers te helpen. Het thema dit jaar is 'sociale veiligheid'.

Op de werkvloer is een hoop interactie: werkgevers, werkenden, leidinggevenden, stagiairs, ze hebben allemaal contact met elkaar. Sociale veiligheid wordt in grote mate gecreëerd en in stand gehouden door gedrag en interactie van mensen en de bedrijfscultuur. Voelt de werkomgeving sociaal onveilig, dan kan dit werkstress veroorzaken. Dat kan leiden tot een lagere productiviteit en meer ziekteverzuim. 

Wat is sociale veiligheid?

Sociale veiligheid is de mate waarin werknemers zich veilig voelen om zichzelf te zijn, hun mening te uiten, fouten te maken en hun grenzen aan te geven bij ongewenst gedrag. Er is merkbaar sprake van respect, inclusiviteit en open communicatie op de werkvloer. Werkgevers spelen een cruciale rol bij het creëren en behouden van sociale veiligheid. 

Toolkit helpt je op weg 

Hoe zorg je als werkgever voor sociale veiligheid op de werkvloer? Ga aan de slag met de tips en tools van experts. In de toolkit op de website van de Week van de Werkstress vind je onder andere tips & tools van experts, inspiratie en lees- en kijktips.

Bijvoorbeeld: